Nové SUV kupé Volkswagen Taigo

VW_Taigo

Nové Taigo. Pro všechny, jež diktují své vlastní trendy. Pro všechny, kteří se nenechají ovlivnit, ale raději sami určují vývoj. Pro všechny, jež chtějí projevit nejenom styl, ale také charakter. A také pro všechny, pro které je každý den výjimečný.


*Vůz na této stránce je konceptem před zahájením výroby.

Nápadně sportovní

Pro všechny milovníky sportovního vzhledu nabízí nové Taigo linii R-Line, která obsahuje jedinečné designové a komfortní prvky, jež vytvářejí výraznou kompozici, a to jak zvenku, tak i v interiéru.

Roof pack

Nové Taigo představuje spojení kompaktních rozměrů a jedinečného designu. Jak přesně bude vypadat však určíte pouze Vy. Pro linii výbavy Style je na přání k dispozici také Roof Pack, jehož součástí jsou zatmavená skla zadních bočních oken i zadního okna, černá střecha a černě lakované kryty vnějších zpětných zrcátek. V linii R-Line je pak Roof Pack na sérii.

Designový paket Black Style

Pro naše zákazníky, pro které je sportovní vzhled srdeční záležitostí, je pro linii R-Line k dispozici designový paket Black Style. Vaše nové Taigo tak získá 18″ kola z lehké slitiny Misano*, trapézové clony a lišty na mřížce chladiče v barvě tak černé, jako noc. Celkový dojem harmonicky doplňují sériově dodávané černé kryty vnějších zpětných zrcátek a zatmavená skla zadních bočních oken i zadního okna.

Čelní partie

Sportovní a moderní design projevuje model Taigo již při prvním pohledu. Zajímavým detailem jsou stylové LED světelné lišty, které probíhají přes celou čelní partii až k logu Volkswagen a společně se světlomety IQ.LIGHT – LED Matrix* vytvářejí působivou světelnou signaturu. Po stranách nárazníku, který je široce protažený do stran, jsou integrovány mlhové světlomety.

Zadní partie

Velmi sportovním dojmem působí také splývavá zadní partie se svou moderní světelnou signaturou. Design vozu kupé podtrhují úzká tmavě červená zadní světla s průběžným světelným pásem a společně s výraznou hranou střechy a dynamickým zadním nárazníkem naznačují, že v novém voze Taigo spolehlivě ujedete realitě všedních dnů.

Světelná mozaika Taigo

Působivý vzhled zajistí také správné osvětlení. U nového modelu Taigo je součástí sériové výbavy také světlená projekce, která osvětluje povrch vozovky vedle automobilu. A abyste nejenom dobře dojeli do cíle, ale také bezpečně došli ke vchodovým dveřím Vašeho domu, osvětluje Taigo nástupní prostor a prostřednictvím funkcí Leaving home a Coming home také okolí vozu.

Digital Cokcpit

V silničním provozu je nutné rychle získat přehled o důležitých věcech. Sériový digitální panel přístrojové desky Digital Cockpit, jenž je vybaven barevným displejem s vysokým rozlišením s úhlopříčkou 20,3 cm, Vám proto ukazuje klasické přístroje, jako je tachometr nebo počítadlo kilometrů. Panel Digital Cockpit Pro, jehož displej má délku úhlopříčky 26,04 cm, Vám navíc umožňuje individuální uspořádání zobrazených údajů podle Vašeho přání. Můžete si tak zvolit zobrazení informací asistenčních systémů nebo kombinaci zobrazení navigační mapy a informací o přehrávaném médiu – vše v působivé grafice a animacích.

Atraktivně inovativní vnitřní prostor

Interiér nového vozu Taigo Vás srdečně přivítá. S vysoce kvalitní sériovou palubní deskou Soft Touch a ve výbavové linii Style na přání dokonce i s barevným dekorem. V prostoru zadních sedadel jsou k dispozici USB porty umístěné na zadní straně střední loketní opěrky, které umožňují nabíjení Vašich přístrojů. Rovněž multifunkční volant potažený kůží dokazuje, že v této kabině je vše podřízeno životnímu stylu založenému na připojení k datové síti.

Designový paket Vision Green

Chtěli byste, aby uvnitř vozu bylo ještě více barvy? Díky designovému paketu Vision Green získá interiér svěží vzhled. Při nastoupení Vás vnitřek vozu přivítá světlou barvou Ceramique a stylovými dekory v zelené barvě Vision Green. Barevné ladění vnitřního prostoru harmonicky doplňují také potahy sedadel Tracks s dekorativními švy v zelené barvě.

Ambientní osvětlení

Ambientní osvětlení v bílé barvě, které je součástí sériové výbavy pro linie Style a R-Line, vytvoří v interiéru vozu útulnou atmosféru. Světelné zdroje nepřímého světla jsou integrovány do madel předních dveří, dekoračních lišt dveří a palubní desky. A abyste si co nejméně namáhali Vaše oči jsou volitelně pro linii Life a sériově pro linie Style a R-Line vpředu i vzadu k dispozici LED čtecí lampičky, stejně jako LED osvětlení prostoru pro nohy, které Vám při nastupování zajistí dobrý přehled.

Air Care Climatronic

Spolucestujícím je příliš horko? A Vám je zase zima? Díky regulaci ve dvou zónách je možné nezávisle na sobě nastavit teplotu na místech řidiče i spolujezdce. Klimatizace Air Care Climatronic, která se dodává jako volitelná výbava pro linii Life a sériově pro Style a R-Line, má intuitivní ovládání a disponuje několika dalšími funkcemi. S klesající rychlostí jízdy se např. snižuje hlučnost jejích ventilátorů. A při použití ostřikovačů čelního skla nebo při zařazení zpátečky, dojde k automatickému přepnutí na vnitřní cirkulaci – nepříjemné pachy tak neproniknou do interiéru. Krátce řečeno: V novém voze Taigo je zajištěno dobré cestovní klima po všech stránkách.

Variabilní podlaha zavazadlového prostoru

I přes své kompaktní rozměry poskytuje nové Taigo působivou spoustu místa. Abyste jej mohli optimálně využít, je k dispozici variabilní podlaha zavazadlového prostoru, díky níž máte k dispozici další úložné místo. Variabilní podlaha umožňuje vytvoření rovné plochy v úrovni nákladové hrany, která značně usnadňuje nakládání i vykládání. Transportovaná zavazadla stačí pouze zvednout do výšky nákladové hrany a posunout dovnitř. Nebude Vám přitom překážet ani subwoofer* volitelného sound systému BeatsAudio™, který je vestavěný v prolisu pro rezervní kolo a umožňuje tak maximální využití zavazadlového prostoru.