Darujte svému motoru to nejlepší. Motorový olej Volkswagen.

Správný olej je nedílnou kapalnou součástí Vašeho motoru, která jej optimálně doplňuje, chrání a umožňuje mu dosahovat nejlepší možného výkonu. Zde zjistíte, jak najít správný motorový olej, jaké druhy olejů existují a co znamená označení oleje.

Naše norma: Být mnohem lepší než norma.

Výkonný a spolehlivý – s tímto cílem vyvíjí Volkswagen společně s firmou Castrol od roku 1999 vysoce výkonné motorové oleje. Výsledkem jsou inovace, které nepřetržitě posouvají hranice výkonu a současně předstihují platné normy a specifikace.

Vysoce výkonný motorový olej Volkswagen LongLife III

Vyvinutý pro Váš motor.
  • Šetří palivo. Větší efektivita díky menším ztrátám vlivem tření.
  • Prodlužuje životnost motoru. Snižuje tření na minimum a snižuje tak opotřebení.
  • Prodlužuje intervaly výměny. Důvodem je prodloužená doba stability a snížení obsahu prachových částic, a to i u naftových motorů s filtrem pevných částic.

Castrol EDGE Professional LongLife III

Síla umožňující maximální výkon.
  • Dvakrát silnější vrstva olejového filmu. Ani při extrémním zatížení nedojde k odtržení olejového filmu.
  • O 15 % nižší tření. Umožňuje větší přenášené síly a snižuje opotřebení.
  • O 140 hodin delší zachování síly vrstvy. Díky příměsi titanu.

Servis výměny oleje Volkswagen

Krátká návštěva, která zajistí dlouhou životnost motoru.

Díky servisu výměny oleje Volkswagen prodloužíte životnost Vašeho motoru. Shrnutí výhod: Díky našim znalostem jako výrobce zajistíme i při expresním servisu výměnu motorového oleje, olejového filtru a těsnění. Použijeme přitom výhradně originální motorový olej a originální díly, jež byly vyvinuté speciálně pro Váš Volkswagen.

Proč je nutné provést výměnu oleje?

Motorový olej je při každé jízdě vystaven ohromnému tlaku, odporu a teplotám. Neutralizuje jemné prachové částice, kyseliny a vodu. I ten nejlepší motorový olej se po nějakém čase opotřebuje. Dochází v něm ke kumulaci usazenin a nečistot.

Je nutné současně vyměnit také olejový filtr?

Olejový filtr zachycuje nečistoty a pevné částice vzniklé při procesu spalování, které se dostávají do oleje a postupně jej zanášejí. To je také důvod, proč by měl být vyměněn. Zajistí se tak delší životnost motoru.

Vždy u sebe mějte litr oleje.

Litr motorového oleje Volkswagen je dobré mít u sebe zejména při cestování na dlouhé vzdálenosti. Jednoduše jej uložíte do zavazadlového prostoru.

Pravidelně kontrolujte stav oleje.

Věnujte pozornost měrce oleje. Ten, kdo jezdí s nízkou hladinou olejové náplně, ohrožuje motor. A příliš mnoho motorového oleje škodí motoru také. Jak správně změřit stav olejové náplně Vám objasní následující animace. Mimochodem – jak to vypadá se stavem oleje ve Vašem voze Volkswagen?

Co to je viskozita a proč je důležitá?

Jak vazký nebo řídký je motorový olej? Jak rychle se v zimě rozptýlí v motoru? Vytvoří silný mazací film i při letních vedrech? Aby motorový olej splňoval potřeby Vašeho motoru, musí mít správnou viskozitu – určitou tekutost, kterou lze zjistit podle SAE klasifikace.

Rostoucí výkon při klesající spotřebě paliva.

Věděli jste, že při předepsané servisní prohlídce šetříte peníze? Olejový filtr zbavuje cirkulující olej prachu, částeček kovu, kalu a sazí. Na mazaná místa a k ložiskům se tak dostává pouze vyčištěný olej. To brání opotřebení a prodlužuje životnost motoru. Díky originálním olejovým filtrům Volkswagen zůstává jak kvalita oleje, tak i výkon a hospodárnost Vašeho motoru na konstantně vysoké úrovni.