Čistě elektrické SUV ID.4

ID4

Stvořené pro velké věci

Zcela nová koncepce prostoru, která Vám dává spoustu svobody. Elektrický výkon, který je zdrojem inspirace. Intuitivní ovládání, díky němuž je vše snadné. To je nové ID.4: Silné jako SUV, ohleduplné k životnímu prostředí jako ID.

Výkon & dojezdová vzdálenost

S elektřinou dojedete dále

ID.4 auf der Straße

Ráno si zajdete zasportovat a po práci s potřebnou výbavou vyrazíte na víkendový výlet – s modelem ID.4 to nepředstavuje žádný problém. Modely 1ST i 1ST Max jsou vybavené baterií s kapacitou 77 kWh a jejich výkon 150 kW je možné upgradovat. Dojezdová vzdálenost obou modelů dosahuje 360-520 km¹.

Nabíjení

Zdroje pro nabíjení jsou k dispozici všude

Ladestecker

Velkou výhodou elektromobilů je, že je lze nabíjet všude. Doma můžete elektromobil nabíjet z běžné elektrické zásuvky nebo z volitelné nabíječky ID. Charger s nabíjecím výkonem až 11 kW. Mnoho veřejných nabíjecích stanic u stávajících čerpacích stanic nebo na dálnicích pak nabízí možnost rychlého nabíjení stejnosměrným proudem.

Nabíjení doma s nabíječkou ID. Charger

Wallbox pro domácí použití: ID. Charger

ID.4 wird an der Wallbox geladen

Nabíječka ID.Charger je Vaší domácí čerpací stanicí. Ráno tak můžete nastoupit do vozu s nabitou baterií a odstartovat plní energie do nového dne. Tankujete tedy v době, kdy spíte. ID. Charger se dodává ve třech variantách, které se liší konektivitou a inteligentními vlastnostmi. ID.Charger může být vybaven např. také wifi, LTE a elektroměrem. Inteligentní funkce nabíječky je možné řídit prostřednictvím služby We Charge, která je součástí aplikace We Connect ID.

Díky instalačnímu servisu Vám rovněž maximálním způsobem zpříjemníme instalaci nabíječky⁵. Vše pro Vás bude pohodlné a od jednoho dodavatele. Otevřená je samozřejmě také možnost instalace nabíječky ID.Charger Vámi vybranou firmou. Požadovanou variantu nabíječky i její instalaci můžete pohodlně objednat prostřednictvím Vašeho prodejce automobilů Volkswagen.

Pohon

Vší silou vpřed

Od teď se každé zastavení na červenou promění na nový start, při kterém pocítíte doposud nepoznanou radost z jízdy. Elektromotor ID.4 totiž dynamicky zrychluje od samého počátku s maximálním krouticím momentem. S modely odvozenými od verze Pro Performance se systémovým výkonem 150 kW tak z 0 na 100 km/h zrychlíte za pouhých 8,5 sekundy – bez řazení a bez přerušení přenosu hnací síly. Vnímáte pouze plynulé zrychlování, při kterém Vám naskakuje husí kůže.

e-Sound

Toto auto také nově zní

Jak tichý je elektromobil, záleží pouze na něm. Pro zvýšení bezpečnosti silničního provozu je Váš model ID.4 až do rychlosti 30 km/h ve svém interiéru tišší a zvenku naopak o trochu hlučnější. Díky tomu je lépe slyšitelný pro chodce. Futuristická hluková kompozice podtrhuje vizionářskou identitu modelu ID.4; uměle generovaný zvuk automobilu pak současně slouží jako slyšitelná indikace téměř neslyšného elektromobilu pro chodce a cyklisty.

Tepelné čerpadlo

Působivá dojezdová vzdálenost: tepelné čerpadlo ve voze ID.4

Volitelné tepelné čerpadlo zajišťuje v novém, čistě elektrickém ID.4 efektivní vyhřívání interiéru. Z baterie vozu se tak pro tento účel spotřebovává méně energie.

Konektivita

Plné propojení s vaším ID.4

Digitální služba We Connect Start mění ID.4 na zcela propojené auto, protože váš vůz může být online prostřednictvím vestavěné eSIM karty. K dispozici jsou tak dopravní informace v reálném čase nebo nabíjecí stanice se stavem obsazenosti, aktuálními cenami a otevírací dobou. Díky mobilní aplikaci We Connect ID. můžete na svém smartphonu vidět zbývající dojezd svého vozidla, nastavit klimatizaci a spustit či zastavit proces nabíjení. Službu We Connect Start lze v ID.4 používat zdarma po dobu tří let.

Exteriér

Funkčnost ve své nejkrásnější podobě

Městské SUV s fantastickým designem a průměrem otáčení malého vozu. Nové ID.4 je důkazem toho, jak atraktivně může elektromobil vypadat. Jeho design charakterizují dokonale tvarovaná kola z lehké slitiny – buď 18″, nebo volitelně v rozměrech 19″ až 21″, podélné střešní nosníky pro upevnění dalších přepravovaných předmětů, zapuštěná madla dveří zlepšující aerodynamiku, volitelná 3D-LED zadní světla s dynamickými směrovými světly a další zcela mimořádný detail – volitelná světlená linie, která se jak vpředu, tak i vzadu táhne až k nově navrženému logu Volkswagen.

Interiér

Vítejte v Open Space

Interiér nového ID.4 je navržen tak inteligentním a velkorysým způsobem, aby Vám i Vaší rodině zajistil úžasný pocit z velkého prostoru. Tento pocit získáte již při nastoupení: Spousta místa pro nohy, variabilní středová konzola a pohodlná sedadla, jež mohou být na přání vybavena elektrickým nastavením a funkcí paměti. Dalším detailem je centrální dotykový displej s úhlopříčkou až 12 palců (30,5 cm), stejně jako multifunkční volant s dotykovým ovládáním a zpětnou vazbou v podobě jemné vibrace. Útulnost pak umocňuje ambientní osvětlení ve Vámi preferované barvě. K dokonalému pohodlí pak přispívá volitelné panoramatické střešní okno.

Ambientní osvětlení

Světlo pro téměř každou náladu

Dashboard mit Ambientebeleuchtung im VW ID.3

Vaše ID.4 může získat ještě více individuality: Sériově máte na výběr deset barev (volitelně lze paletu barev rozšířit až na 30), díky nimž se interiér vozu ponoří do měkkého světla. Jeho zdroje jsou mimo jiné na palubní desce, v odkládací přihrádce na mobilní telefon a ve dveřích. Ať už se rozhodnete pro světlo studené nebo teplé, vždy to bude pouze Vaše volba.

Barevný design

Je prostě nezaměnitelný

Volitelný paket Exterior Style Vám otevírá spoustu prostoru, aby Vaše nové ID.4 mohlo zazářit také zvenku, např. ve Vaší oblíbené barvě. Specialitou je, že Vámi vybraný metalický lak (volitelná výbava) lze kombinovat s kontrastní černou barvou střechy, stříbrným střešním rámem a C-sloupky karoserie – vznikne tak barevná kompozice, která si hraje s kontrastem. Stejně jako samotné ID.4.